Aktiviteter 2000

Årsmöte Hembygdsgården, Solsten, Mölnlycke. 

Torsdagen den 16 november

Mötet öppnades och årsmötesförhandlingarna genomfördes.

Två avgående ledamöter avtackades under kaffet efter årsmötet.

Allan Borlid avtackas efter 10 år som ordförande. Kerstin Jönson sekreterare, avtackas efter många år i styrelsen.

Egen Andersson talar om Styrsö parningsstation för Buckfastbin och uppmanar närvarande att utnyttja denna unika möjlighet till att få bra bin.

17 personer var närvarande på detta trevliga årsmöte.

Honungens dag på Råda Hembygdsgård den 16 september 2000

Honungens dag äger rum på Råda hembygdsgård, tillsammans med Råda Hembygdsförening.

Vi börjar kl. 11.00 och håller på till kl.14.00. Biodlarföreningen säljer egen honung, samt olika nyttiga produkter med honung. Hembygdsföreningen bakar bröd i vedeldad ugn. Bröd går också att köpa. Servering med kaffe och dopp kommer att finnas för besökare.

Välkomna den 16 September !

Inbjudan till Sommarmöte 2000 för medlemmar med familj

Årets sommarmöte får formen av en resa till Herrjunga. Där skall vi hälsa på hos Jörgen Johansson, storbiodlare med över 100 samhällen.

Vi planerar sammåkning med några egna bilar och medåkare, som kan dela på bensinkostnaderna.Start vid gamla busstorget i Mölnlycke Lördagen den 17 juni kl.09.00 Cirka 10.30 är vi framme vid Remmene, där Jörgen möter och tar oss med till sin utbigård i Larstorp.

Efter visningen åker vi vidare till en väntande luch på Fölene kvarn invid Nossan. Före lunchen har vi möjlighet att besöka ett intressant gammalt gravfält och även titta in i Fölene vackra medelskyrka.

Den beställda luchen kommer att bestå av smör, bröd, rostbiff, potatissallad med grönt och öl eller vatten. Efter detta får vi kaffe och kaka. Kostnaden för medlemmar är 80 kronor, för övriga 120 kronor.

Efter lunchen fortsätter vi hem till Jörgen i Herrjunga. Där har han mycket att visa och berätta. jörgen har även lovat att bjuda på kaffe.

Vill vi se ytterligare en utbigård, så ligger Åsen bra till på hemväg, annars kan ju färden gå direkt hem.

Obligatorisk anmälan till resan senast onsdag den 14 juni till Allan Borlid på telefon 031-98 91 55

Väl mött den 17 juni !

Styrelsen