Honungens dag 2002

Honungens dag äger traditionsenligt rum på Råda hembygdsgård.

Kl. 11.00 den 21 september startade det och höll på till kl.14.00. Tillströmningen av besökare var god, men eventuellt något mindre än ifjol.

Det är ett samarrangemang mellan Råda Hembygdsförening och Mölnlyckeortens biodlareförening. Biodlareföreningen säljer honung och andra produkter som har med bin och honung att göra. Hembygdsgården visar sina saker och säljer bl. a. nybakat bröd och har kaffeservering.

En demonstrationskupa fanns på plats så att besökare kunde se både drottning och arbetsbin. Planscher från årets nybörjarkurs visades, broschyrer om bin och honungsrecept fanns också.

Allan Borlid ansvarade för biodlarnas arrangemang, till sin hjälp hade han på morgonen: Lise-Lott Carlsson , Lars Alfredsson, Roland Klerfors och Tony Persson.

Allan visade demonstrationskupan och värvade minst en person till nybörjarkursen i biodling. Lise-Lott sålde diverse vaxprodukter och burkar med olika honungssmaker.

Roland K. och Lars A. sålde fast honung, Egon A. och Tony P. sålde rinnande honung. Som vanligt såldes många burkar och vi tackar även honungsleverantören Ingvar Einemark.

Honungens dag är ett viktigt tillfälle för föreningen att visa upp sig, att väcka intresse för biodling samt att det ger en viss inkomst till föreningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.